Terapi for føttene

Therapy for the feetEn fotterapeut kan gi deg gode råd om hvordan du kan ta bedre vare på føttene dine. Du får veiledning som hjelper deg å forbedre hygienen og unngå vond lukt, og du får vite hvordan du kan stelle føttene med enkle og effektive metoder.

Fotterapeuten kan også fortelle deg hvilken sko som er best egnet for deg, og hvordan skoen virker inn på det som gjerne kalles gangmønsteret. Et dårlig gangmønster kan gi belastningsskader over tid, så dette er veldig viktig informasjon. Det gjelder særlig de som er litt eldre eller er dårlig trent. Hos fotterapeut kan du videre få gode råd for hva slags sokker eller strømper som det lønner seg å gå med ved forskjellige anledninger. Dette har faktisk mer å si, enn det man kanskje skulle tro.

På grunn av alt dette er det veldig lønnsom å ta kontakt med en fotterapeut, fordi du kan få omfattende og helhetlig hjelp til å ta vare på dine føtter. Samtidig kan du forebygge sosial ekskludering og unngå plager som kan komme til å ramme deg i fremtiden dersom du har dårlige fotvaner. Husk at det ikke er sånn at du trenger å ha store problemer med føttene dine for å gå til fotterapeuten. Du trenger heller ikke noen henvisning fra lege. Alt du trenger er et ønske om å øke din velvære og livskvalitet, og å ta vare på din egen helse.

Foten er utsatt for mange spesielle problemer som terapeuten også kan hjelpe deg med. Det inkluderer blant annet fotvorter og torner, irriterende fotsopp og neglsopp, eller smertefulle nedgrodde negler. Mange oppsøker også fotterapeuten for å få hjelp med hard hud og fotsvette. Disse er ikke alvorlige sykdommer, men likevel problemer som kan være en belastning over tid, og vanligvis heller ikke går over av seg selv. Derfor er det egentlig greiest å oppsøke en fotterapeut så tidlig som mulig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *