Hva er kopping?

What is cuppingKopping er en eldgammel tradisjon, som stammer fra Det fjerne Østen. Denne interessante behandlingsformen har i de senere år funnet meget vid utbredelse også i andre land som India, USA, og Canada. Den har vitterlig fått en renessanse, eller ny vår, og også i Norge strømmer det etter hvert på med positive tilbakemeldinger.

Kopping er en spesiell massasje som er unik fordi den går så dypt inn i kroppen. Det benyttes kopper i forskjellige størrelser, avhengig av hvilken kroppsdel man angriper og det trykket behandler ønsker å benytte. Man bruker kopper av glass for ansiktet og kopper av gummi for resten av kroppen. Begge typer kopp suger huden inn og lager dermed et undertrykk, et slags vakuum. Så kan man smøre inn de utsatte kroppsdelene med olje eller kakaosmør, og massere ved å dra koppen oppetter musklene og lymfenettet.

Det vakuumet som dannes ved hjelp av kopping fører til en intens gjennomstrømning av blod i både underhuden, musklene, og bindevevet. Detter gjør at man får bli kvitt alskens uønskede stoffer som har samlet seg i bindevevet. Kopping er derfor en drenerende praksis som fjerner gift fra kroppen og lar det komme ut med andre avfallsstoffer. Noen ganger vil du til og med merke dette i din egen urin eller avføring.

Kopping har et vidt anvendelsesfelt. Det er ikke riktig at kopping hjelper mot kreft, men det er likevel mange forskjellige lidelser som kan avhjelpes med denne formen for terapi. Det gjelder særlig smerter i muskler og ledd, og følelse av stølhet og manglende fleksibilitet og mobilitet. Du vil ganske sikkert bli mer rørlig og avslappet etter denne typen behandling. Betennelser, lammelse, gikt, og allergier kan også angripes med denne typen terapi, og aller vanligst er det kanskje å anvende den mot forkjølelse. Et siste felt man gjerne bruker det på er det som kalles paradontose, som betyr dårlig blodsirkulasjon i tannkjøttet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *