Akupunktur uten nåler

Acupuncture without needlesAkupunktur uten nåler, hva er det? Jo, akupressur, som det heter, er en behandling som er avledet og utledet fra teorien som ligger bak akupunkturen i den tradisjonelle kinesiske medisinen. Her bruker man trykket fra fingrene i stedet for nåler for å stimulere de samme punktene som angripes i akupunkturen. Dette er selvfølgelig et meget ettertraktet tilbud, blant dem som kvier seg for å la folk stikke nåler i seg. Akupressur er et ypperlig alternativ til tradisjonell akupunktur. Målet er å få energien til å flyte på en god måte i kroppen, slik at det skapes balanse og god helse. Dette frir kroppen fra smerte og fra de blokkeringene som kan følge av vonde minner, dårlige opplevelser, og stress i arbeidslivet.

Akupressur har god forebyggende virkning og forhindrer at stress og blokkeringer fører til vanskeligheter og problemer. I tillegg kan den formodentlig hjelpe mot et utall plager som er vanlige i våre dager. Disse inkluderer blant andre stivhet i muskulaturen, hodepine og svimmelhet, vondt i ryggen og i leddene, allergi og astma, dårlig fordøyelse, problemer med tarmene og urinveiene, søvnløshet, og så videre. Kvinner som er pre- eller menstruelle, får også god effekt av akupressur.

Akupressøren stiller diagnose før behandlingen starter. Siden vitenskapen fortsatt ikke har forstått hvor bra akupressur fungerer, er dette ikke en behandling som dekkes av Folketrygden, dessverre. De fleste finner likevel at det er verdt å betale for den gode behandlingen de får. I løpet av en times tid kan akupressøren velge seg ut 10 – 12 punkter som angripes hardt. Noen ganger vil det kombineres med Tuina massasje for sikkerhets skyld.

Akupressur ble utviklet i Japan under andre verdenskrig. Årsaken var at det var mangel på metall til nåler under krigen, slik at man måtte finne gode alternativer til behandling med akupunktur. Mange mener nå at denne nye formen for behandling er enda mer effektiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *